De sociale media staan bol met verhalen 'broodje aap' en het wordt op den duur voor de burger en de publieke diensten niet meer eenvoudig om waarheid van onwaarheid te onderscheiden. Dat deze verhalen zelfs doordringen tot de beveiligingssector werd onlangs nog bewezen aan de hand van een reportage in verband met camerabewaking. Neen een videoparlofoon valt niet onder de camerabewaking als ze enkel dient om de deur open te doen en niet wordt gebruikt om permanent de voordeur in de gaten te houden of beelden door te sturen naar een externe persoon.
Daarmee is de toon meteen gezet. De Securitywereld is zeer sterk gereguleerd. Gelukkig maar want daar zijn onnoemelijk veel voordelen bij. Nadeel is echter dat het complex is waardoor het niet eenvoudig is om de exacte informatie te verkrijgen wanneer de wetgeving bewust of onbewust verkeerd wordt geïnterpreteerd.
Zowel van de installateur, studiebureaus als burger wordt ook binnen de beveiligingssector verlangd dat hij het onderscheid kan maken tussen juiste- en desinformatie. Op dat moment is het nodig om een baken te vinden die de juiste richting kan aanwijzen op basis van normen en regelgeving.
Als beroepsvereniging van de elektronische beveiliging hebben we veel aandacht voor kwaliteit en betrouwbaarheid; een grondige risicoanalyse en een installatie uitgevoerd volgens de regels van de kunst, of nog beter volgens de INCERT of BOSEC certificatie.
We brengen jullie tijdens de Security Day een aantal actuele onderwerpen aan.
Interesse?
Schrijf je nu in! Inschrijving is gratis maar verplicht, en is ook geldig voor toegang tot de New Security beurs op 26 & 27 februari. Inschrijven kan tot en met 21 februari 2025.
Als je ingeschreven bent en kan toch niet aanwezig zijn, gelieve te verwittigen voor maandag 23 februari 2025 12u via info@aliasecurity.be. Bij het niet komen opdagen zal er een 'no show'-fee van €80 excl. BTW worden aangerekend.